Loading Events

In de empirisch-juridische onderzoekspraktijk is het vaak heel lastig om de effecten van interventies (zoals piketmediation, gevangenisstraf, strenger ontslagrecht) vast te stellen. De setting van het juridisch bedrijf maakt dat we die interventies eenvoudigweg niet zo kunnen onderzoeken zoals we de werking van medicijnen onderzoeken, en dat we dus lastig kunnen aantonen dat iets werkt.

 

In deze lunchlezing bespreekt Catrien Bijleveld hoe je onderzoek moet opzetten om überhaupt iets over de werkzaamheid te kunnen zeggen. Ze bespreekt daarbij creatieve manieren om een oplossing te vinden voor noodzakelijke voorwaarden bij effectonderzoek zoals een controlegroep. Omdat een controlegroep alhoewel noodzakelijk in veel gevallen niet afdoende is, bespreekt Catrien daarnaast een nieuwe methodologie om de werkzaamheid van een interventie te onderzoeken, met een uitgewerkt voorbeeld uit de praktijk.

 

Na de presentatie is er tijd voor een Q&A en discussie. Mocht je de meeting willen bijwonen, gelieve dan aan te melden via e-mail bij:
Anniek van der Schuijt
j.m.vander.schuijt@vu.nl

Go to Top