Loading Events

Op donderdag 15 juni organiseert het Groningen Centre for Empirical Legal Research van de Rijksuniversiteit Groningen een Jonge onderzoekersdag voor empirisch juridische onderzoekers. Tijdens deze dag kunnen beginnende onderzoekers hun onderzoek presenteren en bespreken met vakgenoten en ervaren wetenschappers. Onderzoekers die zich bezighouden met empirisch juridisch onderzoek en die momenteel aan hun proefschrift werken of deze niet langer dan 5 jaar geleden hebben afgerond kunnen een paper in dienen. Alle deelnemers krijgen diepgaand commentaar en feedback van een ervaren onderzoeker met kennis van hun vakgebied.

Als je wilt deelnemen, als onderzoeker of als referent, vul dan het formulier in dat bij deze uitnodiging is gevoegd. Gelieve dit te doen vóór 1 april. Als je als onderzoeker een voorkeur hebt voor een referent, laat dit dan weten in het formulier en wij zullen ons best doen om jouw paper aan hem/haar toe te wijzen.

Om de referenten voldoende tijd te geven om de ingediende papers te lezen en van commentaar te voorzien, is de deadline voor het indienen van de definitieve versie 1 juni 2023.

Papers en presentaties kunnen in het Engels of het Nederlands worden geschreven/gehouden. De bijeenkomst vindt plaats in de middag (12:00 – 17:00) in Groningen (online deelname niet mogelijk), met een lunch vooraf en borrel na afloop. Deelname is geheel gratis.

Een selectie van de ingezonden papers zal in aanmerking komen voor publicatie in Recht der Werkelijkheid (Journal of Empirical Research on Law in Action), een tijdschrift voor de sociaal-wetenschappelijke bestudering van het recht. Het tijdschrift biedt een interdisciplinair platform voor reflectie op het gebied van rechtssociologie, juridische antropologie, bestuurskunde, juridische economie en rechtspsychologie. Het richt zich met name op innovatieve empirisch-theoretische bijdragen over maatschappelijke ontwikkelingen en de actuele betekenis van het recht.

Informatie over het verdere proces en de invulling van de middag volgt zodra we een idee hebben van het aantal deelnemers. Voor vragen kunt u contact opnemen met Marc Wever (marc.wever@rug.nl) en Paulien de Winter (pauliendewinter@rug.nl). Het formulier voor onderzoekers: https://forms.gle/X9y2jL4hvjkSA9mL6 Het formulier voor referenten: https://forms.gle/Mo7ZUNqKchVKiZGo7

Go to Top